Anty-Oksydant w Akcji
Starzenie następuje, kiedy
jabłko wystawione jest
na działanie powietrza
Utlenianie
= Starzenie
Jeśli przetniesz jabłko na pół i pozwolisz mu poleżec przez jakiś czas, zmienia kolor i staje się brązowe. Dzieje się tak dlatego, że jabłko jest wystawiane na działanie tlenu w powietrzu, który zawiera wolne rodniki. Wystawienie na działanie wolnych rodników powoduje utlenianie = starzenie.
Proces Starzenia
To samo może się wydarzyć w naszym ciele, przez co szybko się starzejemy. Pojawiają się zmarszczki i dolegliwości ciała w postaci bólu i zmęczenia. Aby spowolnić ten proces, ważne jest spożywanie wielu przeciwutleniaczy, aby proces utleniania i starzenie mogły zostać spowolnione.
Przeciwutleniacze
Odmładzają
Przeciwutleniacze znajdują się w warzywach i owocach, mają działanie odmładzające.
Te antyoksydanty neutralizują wolne rodniki.
Wolne rodniki powstają w organizmie poprzez stres, niezdrową dietę, zakwaszanie i utlenianie pokarmów.
Kilka potężnych antyutleniaczy to jagody, truskawki i zielona herbata.
Chociaż te produkty są dla ciebie bardzo korzystne, problem polega na tym, że niektóre z ich wartości antyoksydacyjnych są tracone przez trawienie bez biochemicznego wchłaniania przez organizm.
Silniejszy Przeciwutleniacz
=
Jonizowana Woda Kangen
Woda Kangen ma nie tylko znacznie wyższą wartość antyoksydacyjną, ale również jest łatwo bioelektrycznie absorbowana przez organizm. Gdy tylko wypijesz szklankę wody zaczną działac przeciwutleniacze. Woda Kangan ma pięć razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata. Zjonizowana woda Kangen neutralizuje szkodliwe wolne rodniki w organizmie. Z tego powodu efekty spowolnienia procesu starzenia przez wodę Kangen są naprawdę fenomenalne.
Pomiar ORP =
Potencjał redukcji utleniania
Za pomocą pomiaru ORP lub potencjału redukcji utleniania możemy zobaczyć, jak silnie dana substancja działa jako przeciwutleniacz.
Dodatni odczyt wskazuje na substancję utleniającą, coś, co promuje starzenie.
Odczyt ujemny wskazuje na przeciwutleniacz i obecność substancji odmładzającej. Podczas gdy pomiary ORP pokazują, że napoje bezalkoholowe mają najbardziej utleniający efekt, pokazują również, że woda butelkowana i woda z kranu również utleniają , a tym samym starzeją nas.W ten sam sposób można zobaczyć, że antyoksydanty witaminy C i zielonej herbaty przeciwdziałają starzeniu i są dobre dla ciebie. Absolutnym hitem jest woda Kangen, która ma najsilniejsze przeciwutleniacze ORP wacha się od -200 do -850, w zależności od wybranego poziomu pH.